Duurzaam rundvlees

Duurzaam rundvlees

Wij snijden in het rundvlees assortiment een tweetal runderrassen met een hoge kwaliteitsstandaard. Het Franse ras Blonde d’Aquitaine en Ierse os.

Blonde d'Aquitaine

Het rundvleesras Blonde d’Aquitaine is van superieure kwaliteit, mals, sappig en cholesterol arm door weinig vetvorming, volledig traceerbaar en ingekocht bij de bron waardoor kwaliteit en herkomst gewaarborgd zijn. Het is een langzaam groeiend vleesras waardoor zonder te vervetten een hoog eindgewicht behaald kan worden. Dit komt de structuur van het vlees ten goede waardoor het fijn van vleesdraad , sappig en mals is. Binnen de keten wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van het vleesras.

Ierse os voorvlees heeft specifieke eigenschappen omdat de runderen bijna het gehele jaar buiten in de wei lopen. Het verse gras in combinatie met de kruiden, welke tussen het gras doorgroeien, geven het vlees de smakelijke eigenschappen.

Omdat deze vleesrassen buiten in de wei lopen geeft het minder stress aan de dieren wat ten goede komt aan de malsheid van het vlees. De belangrijkste punten hierbij zijn:

  • Natuurlijke geboorte van de kalveren
  • Voldoende bewegingsruimte voor de runderen grotendeels van het jaar in de wei
  • Volledig traceerbaar in de keten

Bijzondere kenmerken van ons Duurzaam Rundvlees zijn:

  • Fijn van vleesdraad
  • Sappig
  • Cholesterol arm
  • 100% traceerbaar
  • Mals
  • Weinig vetvorming
  • Superieur van kwaliteit
  • Hoge kwaliteitsstandaard