Kwaliteit

Promessa garandeert een veilig en kwalitatief goed product

Kwaliteit

De voedselveiligheid van vlees is kwetsbaar doordat het om een bederfelijk product gaat waarbij gekoeld bewaren en hygiënisch verwerken een vereiste is. Uitgebreide wet- en regelgeving is van toepassing op ProMessa en wordt door de NVWA, die namens de overheid ter bescherming van de consument mogelijke risico’s uit wilt sluiten, gecontroleerd.

Om de voedselveiligheid te garanderen heeft ProMessa bedrijfsspecifieke risico’s voor voedselveiligheid en productveiligheid in beeld gebracht. Hiervoor is door ProMessa een eigen procesbeheerssystemen ontwikkeld welke jaarlijks geauditeerd wordt volgens de strenge IFS-eisen (International Food Standard).

Het productieproces omvat onder andere beheersing van traceerbaarheid en het garanderen van een veilig en kwalitatief goed product. De implementatie en handhaving daarvan vereisen specifieke kennis van vlees, voedselveiligheid en procesbeheersing die bij ProMessa intern aanwezig is.

ProMessa en certificeringen

Bij ProMessa zijn we gecertifieerd voor Keten Duurzaam Varkensvlees, IFS gecertificeerd en SKAL tbv productie en verwerking Biologische producten.

IFS Certificaat 30-12-2021

Skall certificaat 2018

Keten Duurzaam Varkensvlees certificaat

Beter Leven certificaat 2018

Bureau voor KwaliteitszorgBureau voor Kwaliteitszorg

Vijf jaar geleden is BK bij ons begonnen met ondersteuning op het gebied van kwaliteitszorg. Dit varieert van ondersteuning bij het implementeren van wetswijzigingen tot het initiëren en managen van nieuwe projecten.

Procesbeheersing
BK geeft gevraagd en ongevraagd advies ten aanzien van het verwerkings-, en verpakkingsproces en etikettering. Daarnaast zijn ze op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van nieuwe grond- en hulpstoffen en verpakkingstechnieken. Dit maakt BK een ideale sparringpartner voor zowel de directie als medewerkers op de werkvloer.

Betrouwbaar & Flexibel
De voedselveiligheid van vlees is kwetsbaar doordat het om een bederfelijk product gaat waarbij gekoeld bewaren en hygiënisch verwerken een vereiste is. BK ondersteunt onze eigen kwaliteitsdienst in het bewaken van zowel product als proces. De samenwerking betekend voor onze organisatie flexibiliteit in ondersteuning.

Veiligheid
Om de voedselveiligheid te kunnen blijven garanderen heeft ProMessa samen met BK bedrijfsspecifieke risico’s aangaande voedselveiligheid en productveiligheid in beeld gebracht. Promessa werkt conform de strenge IFS-eisen welke jaarlijks geauditeerd worden.

MVO & Duurzaamheid
Samen met BK hebben we voor de productgroepen rundvlees, varkensvlees en rosé kalfsvlees 1 ster weten te behalen van het “Beter Leven Kenmerk” van de Dierenbescherming. Hierdoor kunnen wij een nog completer vlees assortiment bieden aan onze afnemers welke voldoet aan de maatstaven voor dier en welzijn.

http://www.bureauvoorkwaliteitszorg.nl/