MVO

ProMessa en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ProMessa neemt haar verantwoordelijkheid in het zoveel mogelijk verduurzamen van bedrijfsprocessen en assortiment. Belangrijk op het gebied van duurzaamheid zijn voedselveiligheid, milieu, menselijk- en dierenwelzijn.

Voedselveiligheid

Op gebied van voedselveiligheid is de keten gewaarborgd door certificering van BRC en traceerbaarheid van de grondstoffen van consument  tot  producent. We betrekken onze grondstoffen zoveel mogelijk bij de bron om traceerbaarheid en kwaliteit te waarborgen en herkomst te garanderen.

Het menselijk welzijn

We zijn dagelijks op zoek naar het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen waarbij terugdringen van ziekteverzuim en reduceren van lichamelijke belasting een hoofdtaak is om voor onze personeelsleden een zo prettig mogelijke werkomgeving te waarborgen. Waarbij plezier voor werknemer  en efficiency samengaan om tot een mooi en constant eindproduct te komen. We zijn in samenwerking met onze kruidenleveranciers om kruidenmelanges te reduceren van allergenen, gluten, E nummers, transvetten en natrium.

Milieu

Milieu aspecten hebben wij geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en denkwijze, waarbij bij elke nieuwe investering milieu als pijler wordt meegenomen in keuze van aanschaf en uitvoering. Zo zijn op alle verlichting bewegingssensoren geplaatst en piekbelasting vertragers (slowstarters) op koelmachines. Waterbesparende en warmte terugwinning op onze nieuwe moderne krattenwasserij. Tijdens het schoonmaken van onze productieruimtes maken we gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. De warmwatervoorziening wordt pas ingeschakeld tijdens het schoonmaakproces, we hebben gescheiden afvalstromen, onze foodtainers (R-Pet)  zijn gemaakt op basis van gerecyclede grondstoffen en volledig recyclebaar en uiteraard maken we gebruik van groene stroom.

We werken samen met logistieke partners welke duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel hebben en deelnemen aan het stimuleringsprogramma Lean&Green om logistieke processen duurzamer te maken. Tevens zijn we dagelijks op zoek naar logistieke oplossingen om stromen te bundelen om zo logistieke belasting te reduceren.

Nieuwbouw: BREEAM-NL ambitie

De productielocatie van Promessa wordt in 2018 uitgebreid met een nieuwe hal van ruim 3.000 m2, welke geschikt is voor zowel productie als logistiek. Om de MVO doelstellingen van Promessa ook in de nieuwbouw zichtbaar te maken, bouwt Promessa de nieuwe productiehal volgens de richtlijnen van BREEAM. De doelstellingen van BREEAM passen perfect binnen de MVO ambities van Promessa. Promessa heeft zich zelf als doel gesteld om voor de nieuwbouw het BREEAM-NL ambitieniveau “Excellent” te behalen.

In deze Casestudy kun je alles over dit project lezen:   Casestudy MAN9 Breeam – ProMessa