Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Coop laat klant assortiment bepalen

Geplaatst op 29 juni 2011 | Door : | Categorie : Nieuws |

VELP – Coop laat klanten de komende tijd meebeslissen over de samenstelling van het assortiment. Dit gebeurt onder het motto ‘Bepaal de smaak!’ .

Coop begint in week 20 met vlees. Vanaf die week bieden de winkels van CoopCompact, Coop en Supercoop varkenssteaks aan in vier verschillende smaken: Argentina spiced, Curry lemon, Greek passion of Mediterraan culinair. De klant krijgt drie weken de tijd om zijn voorkeur uit te spreken voor één van de vier. In week 23 maakt Coop het resultaat bekend. De smaak met de meeste stemmen neemt de supermarktketen het komend seizoen op in het assortiment.

Prijzen

Via de websites van Coop en Supercoop kunnen klanten hun stem uitbrengen. De consumenten maken op deze manier ook kans op prijzen, variërend van een groot barbecuepakket tot Coop-cadeaubonnen. Alle vier varkenssteaks zijn tijdens de actieperiode in de aanbieding. Ze zijn voorzien van een roze ‘Bepaal de smaak!’-actiesticker. De winkels en weekfolders communiceren de actie volgens Coop uitvoerig.

Baas

Later volgen ook soortgelijke toepassingen in andere assortimentsgroepen. Commercieel directeur Gerard Koning: ‘We zijn vorig jaar gestart met onze claim ‘Bij Coop bent u de baas’. Deze actie is daar opnieuw een concreet voorbeeld van. We verwachten veel response, onze klant laat blijken steeds meer betrokken te willen zijn bij het doen en laten van ‘zijn’ supermarkt.’