Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Coop laat zien hoe varkens leefden

Geplaatst op 11 juli 2011 | Door : | Categorie : Nieuws |


ARNHEM – Coop gaat zijn klanten laten zien hoe de varkens hebben geleefd waarvan het ‘duurzaam’ en in Nederland geproduceerd vlees in de schappen ligt.

De publiciteitscampagne, die deze week start, moet de wereld achter duurzaam varkensvlees inzichtelijk maken. Coop werkt hierbij samen met de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Commericeel directeur Gerard Koning van Coop, Supercoop en CoopCompact: ‘Door de samenwerking met KDV, waarvan we ons varkensvlees afnemen, zetten we een nieuwe stap in ons verduurzamingsproces. Deze opschaling betekent dat we bewust bezig zijn met zowel het milieu als het welzijn van het dier.’

Antibiotica

Behalve aandacht voor de leefomstandigheden van de varkens, gaat Coop zijn klanten ook vertellen hoeveel (of juist weinig) antibiotica de dieren krijgen toegediend. De supermarktketen legt ook uit hoe de het vlees kan worden getraceerd van boer tot winkelvloer. Coop gaat dit in al zijn 200 supermarkten communiceren, evenals in de wekelijkse Coop- en Supercoop-folders.