Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Coop start campagne over duurzaam varkensvlees

Geplaatst op 11 juli 2011 | Door : | Categorie : Nieuws |

VarkensvleesNIEUWVEEN – Coop Supermarkten start deze week een publiciteitscampagne om de wereld achter duurzaam varkensvlees inzichtelijk te maken. Coop werkt hierbij nauw samen met KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees).

“Door de samenwerking met KDV, waarvan we ons varkensvlees afnemen, zetten we weer een nieuwe stap in ons verduurzamingproces. Deze opschaling betekent dat we bewust bezig zijn met zowel het milieu als het welzijn van het dier. En dat willen we onze klant graag duidelijk maken”, zegt commercieel directeur Gerard Koning.

Extra voorlichting

Deze week geeft Coop extra voorlichting over het assortiment duurzaam varkensvlees. De pijlers ‘Dichter bij de natuur, Gezonde dieren, Zorg voor het milieu en 100% Nederlands’ zijn binnen dit proces essentieel. Aandacht in de publiciteit is er met name voor de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren (speeltjes en non-castratie), de tot een minimum beperkte toediening van antibiotica, de traceerbaarheid van boer tot winkelvloer (100% Nederlandse familiebedrijven) en de zeer strenge CO2-eisen. Coop communiceert in alle ruim 200 winkels en in de wekelijkse Coop- en Supercoop- kranten.