Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Duurzaam Varkensvlees: ProMessa gaat weer een stap verder

Geplaatst op 11 juli 2011 | Door : | Categorie : Nieuws |

ProMessa denkt aan de wereld om haar heen en heeft oog voor milieu en dierenwelzijn. Daarom verkoopt ProMessa varkensvlees onder de noemer Keten Duurzaam Varkensvlees. Dat is smaakvol vlees dat is geproduceerd met respect voor milieu en dier. Hiermee gaan we nog een stapje verder dan ons bekende Milieukeur varkensvlees. Wij zijn dan ook trots dat we u dit nieuwe, pure product kunnen aanbieden.

Goed voor het dier én voor het milieu

Anders dan bij veel andere groene initiatieven staat bij Keten Duurzaam Varkensvlees zowél dierenwelzijn als milieu centraal. Hieronder leest u hoe dat kan.

Dichter bij de natuur

De varkensboeren van Keten Duurzaam Varkensvlees hebben samen met maatschappelijke organisaties afspraken gemaakt om het welzijn van de dieren te verbeteren. Zo zijn er in de stallen bijvoorbeeld speeltjes aanwezig, zodat de varkens zich kunnen vermaken. Ook vinden we het belangrijk de dieren zoveel mogelijk in hun waarde te laten. Dit betekent dat de mannelijke varkens niet worden gecastreerd.

Gezonde dieren

Voor de smaak en kwaliteit van uw vlees, is het belangrijk dat de dieren in topconditie zijn. Daarom werken onze boeren met een vaste dierenarts die de boer en zijn dieren kent. Ook werken we met zo min mogelijk antibiotica. Hiervoor zijn zeer strenge regels opgesteld. Uiteindelijke streven we naar een antibioticavrije keten.

Zorg voor het milieu

Zorg voor het dier gaat hand in hand met de zorg voor de leefomgeving. De boeren hebben daarom afspraken gemaakt met Stichting Natuur en Milieu om de belasting voor het milieu zo veel mogelijk te verlagen. Zo wordt er bijvoorbeeld op vele varkenshouderijen gewerkt met energiebesparende systemen. Dit heeft al geleid tot 20% minder energieverbruik.

100% Nederlands

Keten Duurzaam Varkensvlees bestaat voor 100% uit Nederlandse familiebedrijven die elkaar vaak persoonlijk kennen; ieder stukje vlees kan daardoor van boer tot winkelvloer worden getraceerd. De Keten waarborgt hiermee de kwaliteit en veiligheid van het vlees. Bovendien voldoen alle participerende bedrijven aan strenge eisen, die door onafhankelijke instanties worden gecontroleerd en gecertificeerd.

Meer informatie over ons duurzame varkensvlees leest u op www.duurzaamvarkensvlees.nl.