Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Onze afnemers over Duurzaam Varkensvlees

Geplaatst op 10 januari 2012 | Door : | Categorie : Nieuws |

2011 was een goed jaar voor duurzaamheid. De verkoop van duurzaam vlees, van voedsel met een keurmerk en vlees met meer aandacht voor dierenwelzijn steeg aanzienlijk vergeleken met 2010. We begeven ons in een groeimarkt. De consument heeft aangetoond behoefte te hebben aan duurzame producten en er verschijnen steeds meer concepten die deze behoefte invullen. En dat is precies wat Keten Duurzaam Varkensvlees en haar partners beogen.

“Duurzaam ondernemen is belangrijk voor Coop. Dat wij bij Coop stappen aan het maken zijn op het gebied van dierenwelzijn, is te zien aan de keuze van het vlees in de schappen. Zo zijn wij dit jaar gestart, al het varkensvlees over te zetten op ‘Keten Duurzaam Varkensvlees’. Ook in onze winkels zijn wij continue aan het kijken naar verbeteringen en voeren wij deze ook door. Zoals het afdekken van onze koelingen en diepvriezers. Wij zijn rentmeesters over deze aarde. En daar moeten wij zuinig op zijn, dat is onze verantwoording. Wij zijn in Nederland wel iets verder qua dierenwelzijn dan waar dan ook in Europa, we moeten dat als sector ook beter naar buiten brengen. Ook ik ben mij hiervan bewust. De consument heeft weer de hang naar eerlijke handel en wil weten waar het eten vandaan komt. Hier kunnen wij met zowel veehouderij als retail veel in betekenen, laat dit ons goede voornemen zijn voor 2012.”

“MCD Supermarkten wil de beste zijn in vers. Het assortiment is dan ook samengesteld uit kwalitatief hoogwaardige producten. Daarbij zoeken we naar leveranciers die een antwoord geven op al onze eisen op gebied van kwaliteit, smaak, gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Het varkensvlees van Keten Duurzaam Varkensvlees is hierin een logische keuze voor ons.”