Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Aanvang verbouwing ProMessa een stap in de nieuwe toekomst

Geplaatst op 10 juli 2013 | Door : | Categorie : Nieuws |

Na een jaar van voorbereiding met diverse partijen (CSB/Webe/ProMessa) zijn we nu echt gestart met de verbouwing binnen onze productielocatie. Dit maakt ons mogelijk te verdubbelen in volume zodat ProMessa klaar is voor de toekomst.Verbouwing Promessa

Wat zijn de grootste wijzigingen en uitbreidingen:
• Nieuw te bouwen volautomatisch fastmover magazijn, voorzien van volautomatische portaalkranen.
• Nieuw te bouwen en in te richten verdieping voor een nieuwe opstelling van 5 etiketteerlijnen.
• Nieuw te bouwen en in te richten “ tussen” verzend magazijn voor gereed gemelde winkelorders, voorzien van volautomatische portaal kranen.
• Aanpassing en uitbreiding expeditie ruimte, klaar voor SSCC labeling.
• Al deze ruimtes en  locaties worden verbonden met nieuw te bouwen transportbanden, liften, stapel en ontstapelsysteem, waarop het CBL fust wordt getransporteerd.

Fastmover magazijn

Uitbreiding in opslag capaciteit door middel van een nieuw te bouwen volautomatische warehouse. Voorzien van volautomatische portaalkranen.

Portaalkraan Promessa

Nieuwe etiketteerlijnen

De verdiepingsvloer ten behoeve van 4 nieuwe sorteerlijnen is gerealiseerd. Naar de etiketteerlijnen toe wordt de aan en afvoer van de producten vanuit het (bestaand) slowmover en het nieuwe fastmover magazijn volautomatisch geregisseerd aangeboden. De aangebroken en lege kratten worden na de etiketteerlijnen automatisch afgevoerd en opnieuw verwerkt. Aanvoer lege CBL kratten ten behoeve van onze afnemers worden automatisch aangeboden bij de nieuwe sorteerlijnen.
Daarnaast zijn de werkzaamheden van een 2de verdiepingsvloer in volle gang, die als uitbreiding wordt gebruikt voor een eventueel 5de etiketteerlijn.
Deze  sorters / etiketteerlijnen zijn in samenwerking met deelnemende partners ergonomisch en gebruiksvriendelijk ontwikkeld speciaal voor ProMessa.

Verzend magazijn

Alle geëtiketteerde verpakkingen worden in CBL kratten opgeslagen in een soort tussenmagazijn, het zogenaamde “verzendmagazijn” en op klantniveau verzamelt. Ook deze tussenopslag is voorzien van volautomatische portaalkranen die de kratten volautomatisch op en afstapelen op klantniveau.Aanvoer Sealpack Promessa

Expeditie

Wanneer een stapel of order gereed is, zal deze doormiddel van de volautomatische kranen aangeboden worden aan de expeditie en automatisch op dolly worden gezet. Eventueel kunnen wij de stapel/pallet of dolly voorzien van een  SSCC label.
Vanuit expeditie staan de orders klaar voor verzending naar onze afnemers.
Dagelijks voorziet ProMessa ruim 550 verkoop punten in Nederland van voorverpakt vlees.