Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Duurzaam vlees van Henk Broeders

Geplaatst op 24 februari 2015 | Door : | Categorie : Nieuws |

Beterleven PromessaDuurzaamheid, transparantie en samenwerking met veehouders uit eigen land zijn ProMessa veel waard. In april start ProMessa met duurzaam rundvlees voor supermarktketens MCD en Boon’s Markten. Hiertoe waren deze supermarktketens al eerder een langdurige samenwerking aangegaan met rundveehouder Henk Broeders.

“Dit past heel mooi in ons streven om een rundvleeslijn met vaste boeren te realiseren”, vindt directeur Harold Rouweler van ProMessa. We behoren daarmee straks tot de twee sterrencategorie volgens de normen voor het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. Net als de klanten vinden ook wij het steeds belangrijker om te weten waar het vlees vandaan komt, dat het diervriendelijk geproduceerd is en dat we daarvoor de erkenning van de Dierenbescherming krijgen.”

Om in aanmerking te komen voor twee sterren van het kenmerk Beter Leven moeten runderen in het kader van diervriendelijke huisvesting minimaal 180 dagen per jaar minimaal twaalf uur in de buitenlucht doorbrengen en moeten kalfjes tenminste vijf maanden in de directe nabijheid van hun moeder vertoeven.

Voor ProMessa is de samenwerking tussen MCD, Boon en Henk Broeders een nieuwe stap voorwaarts.

Boon Promessa