Nieuws

Nieuws over producten en activiteiten van ProMessa

Verpakkingsinnovatie: Volledig composteerbare verpakking voor biologisch vlees

Geplaatst op 5 december 2017 | Door : | Categorie : Nieuws |

ProMessa gaat vanaf week 49 het biologische vlees verpakken in een gecertificeerde composteerbare verpakking, op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. De verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief de absorbtiepad, folie en etiketten, bij het GFT afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is gecertificeerd volgens de EN13432-norm en is daarom voorzien van het zogenaamde kiemplantlogo. Dit is het bewijs voor afvalverwerkers dat het hier gaat om een gecertificeerde composteerbare verpakking.

Ook voor de consument is de verpakking herkenbaar aan het kiemplantlogo op de verpakking. De verpakkingen zullen worden voorzien van een sticker om duidelijk te maken dat deze verpakking bij het GFT afval mag.

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. De composteerbare vleesverpakking is ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack, dé specialist op het gebied van composteerbare, duurzame verpakkingen.

Promessa-bio-bakjes-1Sticker Volledig Composteerbaar 40x40mm